Etusivu » Uhrin ja tekijän auttaminen

Uhrin ja tekijän auttaminen

Rikollisuutta ehkäistään paljolti rikosten uhreille aiheutuvien seurausten vähentämiseksi. Myös tekijöille suunnattu apu ja tuki on tarpeen rikosten uusimisen ehkäisemiseksi.

Tässä osiossa annetaan yleistä tietoa uhrin ja tekijän auttamiseen ja tukemiseen liittyvästä toiminnasta ja tahoista. Viranomaiset ja järjestötahot on pyritty kokoamaan linkein mahdollisimman kattavasti.


Oikeusministeriön opas: Jos joudut rikoksen uhriksi

Rikosuhripäivystys ja Väestöliitto ovat yhteistyössä vuonna 2013 toimittaneet Ray:n ja oikeusministeriön tuella oppaan rikoksen uhriksi joutuneille nuorille. Rikosprosessitietoa nuorille rikoksen uhreille -oppaan tavoitteena on lisätä tietoa ja auttaa ymmärtämään oman asian käsittelyä rikosprosessissa. Kuvitetussa oppaassa esitellään nuoren rikoksen uhrin kannalta keskeisiä asioita rikosprosessista käytännön ja oman oikeusturvan kannalta. Se sisältää muun muassa asiaa rikosilmoituksen tekemisestä, poliisin esitutkinnasta kuulusteluineen, syyttäjän syyteharkinnasta, sovittelusta, oikeudenkäynnistä, oikeusavustajasta ja muista erilaisista tukipalveluista.

Oikeusministeriön opas rikoksen uhriksi joutuneen lapsen vanhemmille

 
Julkaistu 11.10.2013