Etusivu » Väkivallan ehkäisy » Kansalliset ohjelmat » Kansallinen rikoksentorjuntaohjelma

Kansallinen rikoksentorjuntaohjelma

Valtioneuvosto teki 4.3.1999 periaatepäätöksen kansalliseksi rikoksentorjuntaohjelmaksi, jonka painopiste on paikallisessa rikoksentorjunnassa.

Tarkoitus on, että rikoksentorjuntaan osallistuvat valtiovallan ohella entistä tietoisemmin ja aktiivisemmin kunnat, elinkeinoelämä, kirkko, kansalaisjärjestöt sekä yksityiset kansalaiset. Ohjelman periaatteita toteutetaan edelleen kansallisen väkivallan vähentämisohjelman ja sisäisen turvallisuuden ohjelman rinnalla.

Kansallisen rikoksentorjuntaohjelman tavoitteena oli luoda yhteinen toimintapolitiikka rikollisuuden vähentämiseksi ja turvallisuuden lisäämiseksi. Tarkoitus on, että rikoksentorjuntaan osallistuvat valtiovallan ohella entistä tietoisemmin ja aktiivisemmin kunnat, elinkeinoelämä, kirkko, kansalaisjärjestöt sekä yksityiset kansalaisetkin. Ohjelman painopiste on paikallisessa rikoksentorjunnassa. Tavoiteltu yhteistyö tekee oikeutetuksi puhua kansallisesta ohjelmasta.

Ohjelman toteutuksesta on tehty seurantaraportti. Seurannassa tuotiin esiin se, että ohjelma ei painottanut riittävästi kansallista ongelmaamme, väkivallan vähentämistä. 
Julkaistu 4.8.2014